Automatgear

SE VORES HOLDSTART

Kørekort til automatgear automatgear / kode 078

Siden januar 2017 har det i Danmark været muligt at man som førstegangserhverver kan tage kørekort til personbil med automatgear. Det betyder at der på dit kørekort bliver påført en kode 078. Efterfølgende må man så kun køre biler med automatgear.

Fordelen ved at tage kørekortet i en skolevogn med automatgear er at det vil være langt nemmere at lære trafikken at kende, når du ikke samtidig skal fokusere på at betjene kobling og skifte gear. I takt med at der kommer flere og flere biler med automatgear på de danske veje, er det ikke sikkert du har behov for et kørekort der gælder til biler med manuelt gear. Vi har i TORNVIG køreskole været med fra starten med at tilbyde muligheden for kørekort med automatgear.

 

Din garanti køreskole i 3. generation

Undervisningen til bil med automatgear er nøjagtig den samme – borset fra kørsel i skolevognen – og du følger et helt normalt hold og forløb. På manøvrebane og køreteknisk anlæg kan du muligvis komme til at køre i en bil med manuelt gear. Det eneste krav er, at den praktiske køreprøve aflægges i en bil med automatgear.

Når du vælger at tage kørekort med automatgear og efterfølgende ønsker at køre med manuelt gear, skal du aflægge en køreprøve med manuel gear i en skolevogn. Derefter får du fjernet kode 078 i dit kørekort.

Køreprøve til B/E og generhvervelse kan aflægges i en skolevogn med automatgear uden det giver begrænsninger i kørekortet.

Hvis du ønsker at tage kørekort i en skolevogn med automatgear kan du ved tilmelding skrive besked om at du ønsker at køre med automatgear. Du kan også ringe eller skrive til os.

find det hold du skal bruge tornvig tilbyder